top of page

MENY

  • Skribentens bildNina Alden

Vad är lösull?

Uppdaterat: 14 mars

Är du nyfiken på vad lösull egentligen är och dess användningsområden?

Lösullsisolering, ett populärt val inom byggindustrin, erbjuder en rad fördelar som gör den till en favorit bland både byggherrar och husägare. I den här artikeln utforskar vi vad lösull är, dess olika användningsområden, samt de många fördelarna med att välja just denna typ av isoleringsmaterial.Vad är lösull?


Lösull är en term som används för att beskriva isoleringsmaterial som blåses in på plats, snarare än att installeras i fast form som batts eller plattor. Detta material består oftast av fiber som cellulosa, glasull, eller stenull, som behandlats för att bli brandsäkert och motståndskraftigt mot mögel och röta. Tack vare sin lösa form kan lösull enkelt fylla utrymmen, täta luckor och omsluta installationer utan att lämna några tomrum, vilket ger en överlägsen isoleringsförmåga.Användningsområden

Lösull används huvudsakligen för isolering av bostäder och kommersiella byggnader. Dess flexibilitet gör den idealisk för att isolera svåråtkomliga utrymmen, som vindar, krypgrunder, och väggkaviteter. Lösull kan även användas för ljudisolering, eftersom dess täta packning hjälper till att dämpa ljudöverföring mellan rum och våningsplan.Fördelar med lösull

  • Energi-effektivitet: En av de främsta fördelarna med lösull är dess förmåga att förbättra en byggnads energieffektivitet. Genom att minska värmeöverföring håller den värme inne på vintern och ute på sommaren, vilket kan leda till betydande besparingar på uppvärmnings- och kylkostnader.

  • Anpassningsbarhet: Lösull kan anpassas till nästan vilket utrymme som helst, oavsett form eller storlek, vilket säkerställer en heltäckande isolering utan glapp.

  • Ljudisolering: Dess förmåga att minska ljudöverföring gör lösull till ett utmärkt val för dem som värderar en tyst och lugn inomhusmiljö.

  • Miljövänlig: Många typer av lösull består av återvunnet material, vilket gör det till ett hållbart val för miljömedvetna byggprojekt.

  • Hälsosam inomhusmiljö: Genom att vara resistent mot mögel och röta bidrar lösull till en hälsosammare inomhusmiljö, vilket är särskilt viktigt för personer med allergier eller astma.Sammanfattning


Sammanfattningsvis erbjuder lösull en effektiv, flexibel och miljövänlig isoleringslösning för en mängd olika byggprojekt. Dess förmåga att skapa en tät och energieffektiv barriär, samtidigt som den förbättrar ljudisoleringen och bidrar till en hälsosam inomhusmiljö, gör den till ett attraktivt val för alla som vill öka sitt hem eller byggnads övergripande komfort och värde. Med dessa fördelar är det lätt att se varför lösull blivit en favorit inom modern byggteknik.
Nyfiken? Kontakta oss gärna!


Vi använder lösull från iCell, klicka nedan för att komma till iCells hemsida!
Bild på WEKO-lastbilen vid ett isoleringsjobb med lösull.

Senaste inlägg

Visa alla

Cellulosa är suverän isolering

Isoleringsmaterial av cellulosa har mycket goda prestanda, framförallt tack vare tre värdefulla egenskaper: Lufttäthet Cellulosaisolering är en så kallad högdensitetsprodukt. Det betyder att materiale

Comentários


bottom of page